HTML

Webmorzsa

Felhasználói élménybeszámoló az internetről. Használható és használhatatlan dolgok a világhálóról.

Változó idők

2009.08.28. 18:46 kollinz

Középiskolában volt egy tanárom, aki instant egyessel jutalmazta azt, aki a házidolgozatában bármilyen internetes forrásra hivatkozott. Az ő elve az volt, hogy a kutatómunkát a könyvtárban kell elvégezni, mert az "internet nem hiteles". Mivel ez 1997 körül volt, a világháló még nekünk is újdonságnak számított, ezért nem is nagyon álltunk le vitatkozni vele. Szorgalmasan járogattunk a könyvtárba, és valahogy offline forrásokból is leérettségiztünk.

Aztán szép csendben eltelt bő tíz év, és most már nem tudom elképzelni, hogy van tanár az országban, aki az internet használata ellen emelné fel a szavát. Az információfogyasztási szokások alapjaiban változtak meg, és egy rakás, egykor papíralapú információ került át az internetre.

Vajon mit szólt volna az említett tanár, ha valaki azt jósolja neki, hogy pár év múlva nem vásárolunk lexikonokat, hisz ott lesz a Wikipedia? Vagy hogy térképek szerepét a Google Maps és GPS szoftverek veszik át? Hogy sokak nem a napilapokból tájékozódnak, hanem az Indexről? Hogy a telefonkönyv már csak porfogónak lesz jó, hisz ott lesz az online tudakozó?


Szólj hozzá!

Címkék: google oktatás wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://webmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr511344504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása