HTML

Webmorzsa

Felhasználói élménybeszámoló az internetről. Használható és használhatatlan dolgok a világhálóról.

Elcsiripelt filmkritikák

2009.11.25. 13:08 kollinz

Nem újdonság, hogy a Twitter iszonyú erős véleményformáló közegnek számít, hisz emberek milliói mondják el nap mind nap véleményüket mindenféléről. Egy magára adó márkának már jól felfogott érdeke, hogy figyelje, mit "csiripelnek" róla. Kevés hozzászólásnál ez még manuálisan megoldható, de a kritikus tömegnél már mindenképp kvalitatív adatbányászkodásra van szükség.

Szerencsére egyre több ilyen szolgáltatás létezik, a TwitCritics például az egyes filmeket említő tweeteket elemzi, és állapít meg hozzá tetszési indexet.

TwitCritics

Nem valószínű, hogy egyhamar átveszi az IMDB szerepét, mindenesetre az irány jól látszik: elemezhetővé és értelmezhetővé kell tenni a Twitter adatait, hiszen felbecsülhetetlenül értékes forrásról van szó.


Szólj hozzá!

Címkék: film twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://webmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr291512839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása