HTML

Webmorzsa

Felhasználói élménybeszámoló az internetről. Használható és használhatatlan dolgok a világhálóról.

HVG.hu: keresés az oldalon

2009.07.21. 09:13 kollinz

A keresőmező - mint az egyik legfontosabb navigációt támogató eszköz - a legtöbb portálon hangsúlyos megjelenést kap. Általában a fejléc jobb oldalán jelenik meg, jól felismerhető módon. A felhasználók ezt megszokták, és egy új oldalon is automatikusan ott keresik ezt a funkciót.

A minap a HVG.hu-n jártam, és egy cikket kerestem volna, ha egyáltalán megtaláltam volna a keresőmezőt. Ilyenkor az a bevett szokás nálam, hogy CTRL+F, és a böngészőben rákeresek a Keresés szóra (groteszk, ugye?). Kiderült, hogy ott van az a funkció a fejlécben, csak épp nem a megszokott input mező + gomb formában. Mindössze egy link mutat rá, íme:

HVG keresés

Rákattintottam, mire a lehető legkevésbé szerencsés módon egyszer csak megjelent az áhított keresőmező.

HVG keresés nyitott

Most már csak azt nem értem, hogy ha ott van a helye, akkor miért nem lehet default nyitva a keresőmező? Miért várnak el egy plusz kattintást a felhasználótól (már azoktól, akik egyáltalán megtalálják a linket)? De persze erre is megvan a magyarázat: ha a Bejelentkezés linkre kattintunk, akkor a belépés doboz jelenik meg a kereső panel helyén.


Szólj hozzá!

Címkék: keresés worst practice

A bejegyzés trackback címe:

https://webmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr981258139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása