HTML

Webmorzsa

Felhasználói élménybeszámoló az internetről. Használható és használhatatlan dolgok a világhálóról.

Egyszerű regisztrációk

2009.05.09. 17:07 kollinz

Az előző példával ellentétben már a hazai weben is találhatók olyan oldalak, amelyek célja tényleg a felhasználó egyszerű és gyors regisztrációja.
Az alábbi megoldást a Máv-Start oldalán találtam:

Máv-Start regisztráció

Tekintsünk most el kicsit attól, hogy Exploreren kívül minden böngészőben szét vannak esve a mezők, Explorerben pedig a gomb néz ki hülyén (persze felmerül a kérdés, hogy akkor mire optimalizálták, na de mindegy). A lényeg, hogy végre felismerték idehaza is, hogy az üzleti igényeket (értsd: kérjünk be minden létező adatot a felhasználótól, és építsünk adatbázist minél előbb) alá lehet rendelni a funkcionalitásnak és a használhatóságnak.

Nemzetközi viszonylatban én a Tumblr regisztrációs oldalát érzem még példamutatónak (az óriási input mező méret egyébként is tanári):

Tumblr regisztráció

Egyszerű, gyors, kényelmes.

A regisztrációs formokkal kapcsolatban egyébként a Smashing Magazine publikált kiváló kis tanulmányokat, például itt és itt.

Szólj hozzá!

Címkék: regisztráció best practice

A bejegyzés trackback címe:

https://webmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr671108316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása