HTML

Webmorzsa

Felhasználói élménybeszámoló az internetről. Használható és használhatatlan dolgok a világhálóról.

OTP.hu: Baleset a fejlécben

2009.07.29. 14:23 kollinz

A héten megújult az OTP oldala. Első ránézésre jól sikerült a redesign, kellemes, esztétikus arculatot sikerült kialakítani, és látszik, hogy a funkcionalitást tekintették a legfontosabbnak. A korábbi zsúfolt szerkezet után végre szellősek, áttekinthetőek a felületek.

Az oldalt alaposabban végignézve azért már akadnak problémák, sok helyen gondban vagyok, hogy merre induljak el, ha meg akarok találni egy konkrét tartalmat, de friss még a design, nyilván egymillió dolog van, amin finomítani fognak a következő hetekben.

Ami viszont egyértelműen szemet szúr, az a fejléc teljesen zavaros kialakítása. Egy termékkategóriáig lenavigálva ugyanis a következőt látjuk:

OTP fejléc

Mintha kicsit sok lenne a réteg:

  1. Kiegészítő navigáció
  2. Célcsoport menü (főmenü)
  3. Szekció menü (bár a főoldal link miért került vajon oda?)
  4. Szekció címe
  5. Szekción belüli navigáció (tabok)
  6. Oldal címe

Az első három még oké, és nyilván címe is kell legyen az oldalnak, de ez az egymásra pakolgatott navigáció így botrányos. Ráadásul az 1024-es felbontásban netezőknek (tudom, egyre kevesebben vannak....) kb. a képernyő felét foglalja el ez a monstrum.


Szólj hozzá!

Címkék: otp worst practice navigacio

A bejegyzés trackback címe:

https://webmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr41275632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása