HTML

Webmorzsa

Felhasználói élménybeszámoló az internetről. Használható és használhatatlan dolgok a világhálóról.

Hangosítsd fel a bannert!

2009.08.03. 11:17 kollinz

Ez már megint OTP lesz, pedig tényleg semmi közöm a bankhoz. Kijöttek ezzel a Nemduma koncepcióval, ami bár nekem személy szerint nem tetszik, de mivel a standupnak manapság kultusza van, jó alapötletre épül. A problémám igazából a hozzá kapcsolódó online hirdetésekkel van, amit elég sokszor látni például az Index cikkoldalain.

A banner tervezésekor figyelembe vették azt, hogy a hangos flash hirdetések sokakat idegesítenek, és egy kreatív megoldással igyekeztek ennek ellenére figyelemfelkeltő bannert készíteni. Nevezetesen a videóbannerben lévő szereplő gesztikulál hevesen felénk, hogy hangosítsuk fel a hirdetést.

A megoldás jól sikerült, csak sajnos túl jól. Az integető alak ugyanis olyan intenzíven vonzza a szemet, hogy az oldal lényegi tartalma (a cikk, amelyért az oldalra látogattam!) egyszerűen olvashatatlanná válik. Innentől kezdve pedig pont ellenkező hatást ér el, hiszen már nem a figyelmet kelti fel, hanem frusztációt okoz a felhasználóban. Ezáltal pedig nem különbözik a rettegett kattancstól.


Szólj hozzá!

Címkék: otp hirdetes worst practice

A bejegyzés trackback címe:

https://webmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr741285667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása